مراحل اجرای فونداسیون باسکول های تمام فلز و نیم بتن (بتن فلز) روی زمین مشابه یکدیگر می باشد و به صورت زیر است :
- گودبرداری به عمق 40 سانتی متر و سطح گودبرداری شده در مدل 16 متری 4×17 می باشد .
- اجرای بتن مگر به ضخامت 10 سانتی متر( با عیار 150 کیلوگرم بر سانتی متر مربع )
- آرماتوربندی ( از میلگردهای آجدار A2-A3 و A4 استفاده می شود . این میلگردها توسط خاموط به یکدیگر متصل می شوند ) . از میلگردهای آجدار به دلیل درگیری بهتر با بتن استفاده می شود .
- نصب صفحات مبنا ( صفحات زیر لودسل )
- بتن ریزی کف چاله ( از بتن استاندارد با عیار 350 کیلوگرم بر سانتی متر مربع استفاده می شود ) به دلیل استفاده از میلگرد در این نوع بتن به آن بتن مسلح نیز می گویند.بتن به خودی خود تنها در برابر فشار مقاوم می باشد استفاده از میلگرد باعث مقاومت کششی بتن می شود .
- ویبراسیون (برای خارج کردن حباب های هوا از داخل بتن . در صورت ویبراسیون کم انجام شود هوا داخل بتن مانده و بتن را کرمو و متخلخل می کند و در صورتی زیاد انجام شود ذرات سنگین ته نشین می شود و شیره بتن بالا می آید) ویبراسیون باسکول دیجیتال در دو نوع خطی و غیر خطی می باشد .
- ریختن بتن گروت به اندازه 2.5 سانت (با عیار 700 کیلوگرم بر سانتی متر مربع ) . دلیل استفاده از بتن گروت جلوگیری از جمع شدن هوا در زیر بیس پلیت می باشد .
مراحل اجرای فونداسیون باسکول های تمام فلز و نیم بتن (بتن فلز) داخل گود مشابه یکدیگر می باشد و به صورت زیر است :
- گودبرداری به عمق 2.30 مترو سطح گودبرداری شده در مدل 16 متری 4×17 می باشد .
- اجرای بتن مگر به ضخامت 10 سانتی متر (با عیار 150 کیلوگرم بر سانتی متر مربع )
- دیوار چینی برای جلوگیری از ریزش خاک دیواره ها
- آرماتوربندی ( از میلگردهای آجدارA2 - A3 وA4 استفاده می شود . این میلگردها توسط خاموط به یکدیگر متصل می شوند). از میلگردهای آجدار به دلیل درگیری بهتر با بتن استفاده می شود.
- نصب صفحات مبنا (صفحات زیر لودسل)
- بتن ریزی کف چاله (از بتن استاندارد با عیار 350 کیلوگرم بر سانتی متر مربع استفاده می شود) به دلیل استفاده از میلگرد در این نوع بتن به آن بتن مسلح نیز می گویند.بتن به خودی خود تنها در برابر فشار مقاوم می باشد استفاده از میلگرد باعث مقاومت کششی بتن می شود
- ویبراسیون (برای خارج کردن حباب های هوا از داخل بتن . در صورت ویبراسیون کم انجام شود هوا داخل بتن مانده و بتن را کرمو و متخلخل می کند و در صورتی زیاد انجام شود ذرات سنگین ته نشین می شود و شیره بتن بالا می آید) ویبراسیون در دو نوع خطی و غیر خطی می باشد
- ریختن بتن گروت به اندازه 5 سانت (با عیار 700 کیلوگرم بر سانتی متر مربع ). دلیل استفاده از بتن گروت جلوگیری از جمع شدن هوا در زیر بیس پلیت می باشد.
- قالب بندی سکوها و بتن ریزی یا اجرای شناژ (کلاف)
مشکلات اجرای فونداسیون در باسکول های بتن فلز و تمام فلز
50 درصد دقت هر باسکول به نحوه اجرای فونداسیون و 50 درصد به دقت سازه ، لودسل ها و تجهیزات الکترونیکی آن مربوط می شود . لذا دقت در اجرای فونداسیون امری ضروری و غیر قابل اجتناب است .
اما اجرای فونداسیون در محل مشکلات زیر را به همراه دارد :
- عدم وجود شرایط محیطی مطلوب در هنگام بتن ریزی مثل تابش مستقیم آفتاب یا وزش باد
- عدم وجود دمای مناسب برای عمل آوری بتن ( دمای لازم برای عمل آوری بتن بین 5 تا 37 درجه و بهترین دما برای عمل آوری بتن بین 25-20 درجه است)
- عدم ویبراسیون مرغوب که باعث پوک شدن بتن می شود
- افزودن آب به بتن به منظور بالا بردن کارایی و سفت نشدن که به نوبه خود موجب کاهش استحکام بتن می شود
- بکارگیری تکنیسین و کارگر ناوارد
- استفاده از قالبهای فرسوده در نصب باسکول جاده ای
- استفاده از آرماتورهای خاک دار که سبب عدم چسبندگی بتن و آرماتور می شود
- بستر نامناسب
- سرعت ناکافی در عمل آوری بتن (حداکثر فاصله زمانی مناسب بین ساخت بتن و بتن ریزی، 5 دقیقه می باشد که رسیدن به این مدت زمان در محل عملاً غیر ممکن است)
- اختلاط نامناسب بتن
- استفاده از آب محلی که همواره شامل املاح بوده و موجب کاهش استحکام بتن می شود
- عدم کنترل نشست دانه های سفت و مقاوم و بالا آمدن شیره بتن به سطح آن
بنابراین دقت هر باسکول به علت عدم کنترل موارد فوق همواره به میزان زیادی کاهش می یابد . به منظور پیشگیری از مشکلات فوق در اجرای فونداسیون برخی از شرکت ها در صدد برآمدند تا با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا (همزمان با اروپا و آمریکا) فونداسیون را به صورت پیش ساخته در محیط کارخانه و با استفاده از دستگاه های مدرن با بهترین کیفیت عرضه نمایند .