صحت عملکرد باسکول یکی از مهم ترین نکاتی می باشد که در زمان استفاده از باسکول دیجیتال می بایست به آن توجه داشت چرا که هر گونه خطا در حین توزین ممکن است موجب ضرر و زیان فروشنده و مصرف کننده و همچنین ایجاد ناعدالتی بین خریدار و فروشنده ایجاد گردد . بنابراین برای جلوگیری از این امر می بایست در مدت زمان مشخص با ارسال دستگاه به تعمیرگاه باسکول از صحت کارکرد باسکول اطمینان خاطر را کسب نمود .
خسارت ناشی از عدم صحت در عملكرد باسكول فروشگاهی و سایر باسکول ها هزینه های چشمگیری را به فروشنده و خریدار تحمیل می کند به عنوان مثال در خوش بینانه ترین حالت ، خطای عملكرد یك باسكول تنها با 5 توزین در روز با حداقل خطای 20 كیلوگرم و میانگین ارزش بهای محصولات به قیمت هر كیلو تنها 500 تومان بالغ بر 15.000.000 تومان در سال میباشد . در برخی موارد نیز عدم صحت در عملکرد باسکول خساراتی بالغ بر چندین میلیارد تومان به طرفین معامله تحمیل می نماید .
عواملی که مجب عملکرد نامناسب باسکول می شود :
- لودسل تقلبی یا نا مرغوب
- سیم کشی نا درست
- استفاده از نمایشگر باسکول نامرغوب
- اتصالات مکانیکی نامناسب
- داشتن جانکش باکس نامرغوب
قابل به ذکر است که هر یک از قطعات حساس از قبیل لودسل ، جانکش باکس و نمایشگر باسکول پس از تعمیر به طور مجدد می بایست توسط اداره استاندارد تست گردد .
- عدم رعایت نکات ذکر شده توسط فروشنده ممکن است اختلالاتی از قبیل خطا در توزین و نوسانات شدید وزن بر اثر رطوبت و در نهایت آسیب دیدن لودسل در عملکرد دستگاه ایجاد نماید .
- استفاده نمودن از جعبه تقسیم های نا مناسب موجب آسیبپذیری شدید درمقابل تغییرات دمایی ، سرما، گرما و رطوبت ، توزین اشتباه بر اثر از کالیبره خارج شدن باسکول ، پنهان کردن عیب های لودسل و جانکش باکس و ایجاد نوسانات شدید برقی باسکول دیجیتال میگردد .
- عدم رعایت در اجرای فونداسیون باسکول موجب نشست باسکول به مرور زمان میگردد و خسارت های چشمگیری را به دستگاه وارد می کند .
رعایت این نکات هنگام استفاده از باسکول به افزایش طول عمر باسکول کمک کرده و موجب توزین دقیق تر دستگاه میگردد .